woensdag 29 juli 2009

Tough Life in the Mountains

Intussen ben ik enkele dagen terug uit het verre Beieren - meer bepaald uit Betzigau in de provincie Allgau, waar één van onze hoofdleveranciers UWT haar basis heeft.
We gingen er naartoe om er mijn partnership bij Retec officieel te maken.

Rudy, mijn vennoot en zaakvoerder van Retec, is -zo was al snel duidelijk- bijzonder populair bij onze Duitse vrienden. Uwe, eigenaar en zaakvoerder van UWT, ziet in Rudy duidelijk een vriend en een raadgever. Iemand op wie hij durft vertrouwen, maar die hij ook graag ziet.

Graag zien, daar zijn ze erg goed in ginder.
Het bedrijf wordt er gerund als een echt familiebedrijf, met heel veel aandacht voor de mensen en de onderlinge relaties, persoonlijke contacten, correcte maar vriendschappelijke samenwerking binnen of buiten de muren van het bedrijf.
Uwe omringt zich dan ook met enkele fantastische mensen die meteen een grote indruk op me maakten. De bevlogenheid, het enthousiasme, de professionaliteit .... in elk van hen terug te vinden!

Er werd tijd gemaakt voor een rondleiding in het bedrijf, producttraining en enkele gesprekken over de nabije en iets verdere toekomst.
Maar voor en na elk gesprek maken onze vrienden tijd voor socialising, networking, ... je noemt het maar zoals je wil... Een BBQ bij Uwe thuis, lunch met zicht op de alpen, heel veel schnapps en Weißbier ("it's a tough life in the mountains")of ... ja hoor, shoppen om een Lederhose en Dirndl voor Rudy en mezelf, zodat we helemaal deel kunnen uitmaken van de UWT familie.

Vandaag mailden we de bedankjes heen en weer,
maar ook de bezoekverslagen. De puntjes op de i zetten omtrent afspraken, prijzen, toekomstvisie en de agressieve concurrentie. Business first. Tussen de duidelijke afspraken ook heel wat motiverende woorden voor ons en het team.
Daar hou ik van : professioneel werken zonder ooit het persoonlijke te verliezen - of evengoed omgekeerd : persoonlijk werken, zonder ooit de professionaliteit over het hoofd te zien.
Thomas, Sales Manager bij UWT schreef me in zijn mail vandaag : "Our experience is many customers like to work with small companies like Retec and UWT, because they get an excellent product, individual support, assistance and service...... We together are the experts for SOLID MEASUREMENT and we are an excellent TEAM !!"
Mooi, toch?
Ik voel me sterk en enthousiast om zowel UWT als Retec verder op de markt te brengen, klanten "delighted" te maken met onze sterke producten en met onze professionele én persoonlijke aanpak.
Ik kijk ook uit naar het bezoek van UWT aan Retec. Even tonen dat het leven in "le plat pays" ook zwaar kan zijn ;-)